Kategorije

Kusta objavio knjigu

Promocija prve knjige Emira Kusturice izazvala nezapamćeno interesovanje na ovogodišnjoj svetkovini u čast pisane reči. Slavni režiser, iznenađen velikim interesovanjem, rekao da je knjiga pokušaj da artikuliše svoj život.

Promocija romana Emira Kusturice „Smrt je neprovjerena glasina” izazvala je juče ogromno interesovanje na 55.

međunarodnom sajmu knjiga. Hala 4 Beogradskog sajma bila je premala da primi obožavaoce slavnog režisera, a, između ostalih, na promociji knjige bili su i ministar inostranih poslova Vuk Jeremić, predsednik DSS-a Vojislav Koštunica, direktor BIA Saša Vukadinović, dramski pisac Dušan Kovačević, glumac Slavko Štimac i mnogi drugi.
Lako je bilo pogoditi da će Emir Kusturica napisati knjigu, a još lakše da će pisati o sebi… MATIJA BEĆKOVIĆ, PESNIK

Promocijom je, kao i na koncertima „No smoking orkestra”, dirigovao Nele Karajlić, a o romanu su govorili novinar Manojlo Vukotić, pesnik Matija Bećković, književnik Vladimir Kecmanović, kao i sam autor romana „Smrt je neprovjerena glasina” Emir Kusturica. Pisao je o sebi

Najviše pažnje, ali i smeha, izazvalo je izlaganje Matije Bećkovića, koji je rekao da nije iznenađenje što je Emir napisao knjigu.

- Lako je bilo pogoditi da će on napisati knjigu, kao i temu o kojoj će pisati. Pisao je o onome što najbolje zna - o sebi. I to je bilo lako pogoditi, ko god da poznaje Emira Kusturicu. Kao i mnogi drugi, autor se u romanu pita „a gde sam tu ja” - pričao je Bećković o romanu, ali i o autoru.

Čuveni režiser Emir Kusturica, za razliku od ostalih govornika, kratko je obrazložio razloge koji su ga naveli da se lati pisanja.

- Teško je govoriti posle Matije, jer ko god da govori posle njega, kao da ništa nije rekao. Mnogo toga u vezi s romanom nisam očekivao, pa ni ovoliko interesovanje. Roman je pokušaj da artikulišem svoj život, a kada je Obama mogao da dobije Nobelovu nagradu, a da još nije ni počeo da radi, logično je da i ja očekujem takvo priznanje - rekao je Kusturica u svom stilu.

Autor romana potom je na štandu kompanije „Novosti” potpisivao roman, a njegovi obožavaoci formirali su red dug nekoliko desetina metara.

Dajte komentar

Demokratija

Kako vam se dopada sajt?

Pregled rezulatat

Učitavam ... Učitavam ...