Kategorije

Ana se vratila u Lincu

Srpska teniserka Ana Ivanović je ponovo osvojila WTA titulu, ovaj put pobedom na  WTA turniru u Lincu. Laka i ubedljiva pobeda u finalu nad Švajcarkinjom Peti Šnider, rezultat 2:0, po setovima 6:1, 6:2 za samo 48 minuta igre  

Ivanovićeva, koja je svoju poslednju titulu osvojila upravo u Lincu, 26. oktobra 2008. godine imala je nezaboravno finale u Austriji.

Prosto je deklasirala iskusnu Švajcarkinju i pokazala da je izašla iz rezultatske, a pre svega psihološke krize, koju je imala od kraja prošle i većim delom tekuće sezone. Simbolično je to što je Srpkinja poslednju titulu u karijeri osvojila upravo u Lincu, pre dve godine.

“Podignuti ponovo pehar posle dve duge godine je osećaj koji ne mogu da opišem…neverovatno sam srećna jer samo dugo čekala i naporno radila da bih to ponovo postigla”, rekla je Ana.

Ivanovićeva u drugom delu sezone izašla iz rezultatske krize i igre na poslednjim turnirima mogu samo da joj dodatno pojačaju samopouzdanje u nastavku karijere.

“Osećam je baš dobro i udarac me hoće. Pritiskala sam Peti od početka i to se isplatilo”, dodala je Ana, koja u Lincu nije izgubila nijedan set.

Ovo je bio peti vezani trijumf Ivanovićeve nad Švajcarkinjom, koja je dobila i njihova prva četiri međusobna duela.

“Sve čestitke Ani. Udarala je lopticu veoma rano i bila veoma precizna. Razočaravajuće finale za mene, ali ne i cela nedelja u Lincu”, dodala je Šnider.

Srpkinji je ovo deveta titula u karijeri i od ponedeljkaće se naći 26. poziciji na WTA listi.

Bivša prva teniserka sveta u Lincu je zaradila 280 WTA poena i 37.000 dolara, dok je Šniderovoj pripalo 200 bodova za svetsku rang listu i 19.000 dolara.

Sajt Izrada preuzeo vijest odavde

Dajte komentar

Demokratija

Kako vam se dopada sajt?

Pregled rezulatat

Učitavam ... Učitavam ...