Kategorije

Nole kineski car

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede u finalu Otvorenog prvenstva Kine protiv Špance Davida Ferera da mu je turnir u Pekingu jedan od najomiljenijih.

Turnir u Kini mi je jedan od najomiljenijih
“Kina mi definitivno donosi sreću”, rekao je Đoković koji je Ferera savladao u nastavku meča prekinutog juče zbog kiše pri vođstvu srpskog igrača od 3:1.


Novak osvojio China Open


“Igra koju sam prikazao u Pekingu još više mi je ojačala samopouzdanje i dala dodatnu energiju, zbog koje se osećam kao nov i spreman za naredne izazove”, rekao je drugi teniser sveta koji u sredu igra prvi meč na turniru u Šangaju.

Pobeda nad Fererom nijednog trenutka nije dovedena u pitanje, a njegova nadmoć na terenu bila je vidljiva i onda kada je Španac u drugom setu poveo sa 4:2.

Đoković je tada naglo podigao nivo igre, preuzeo kontrolu u meču i savladao protivnika jakim i preciznim servisima i neodbranjivim riternima, što mu je donelo 18. titulu u karijeri.

Ferer je za poraz okrivio gubitak koncentracije u drugom setu.

“Imao sam šansu kod vođstva od 4:3, ali sam zbog jedne duple greške potpuno izgubio koncentraciju, tako da više nije bilo povratka u meč”, rekao je španski teniser.

Đoković posle ovog meča vodi protiv Ferera sa 5:4.

Plasmanom u finale turnira u Pekingu, vrednog 2,1 milion dolara, Đoković je obezbedio učešće i na završnom turniru sezone koji se igra od 21. do 28. novembra u Londonu.

2 komentara na “Nole kineski car”

Dajte komentar

Demokratija

Kako vam se dopada sajt?

Pregled rezulatat

Učitavam ... Učitavam ...