Kategorije

Veslači idu po medalje

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić predstojeće Evropsko prvenstvo u Portugalu nazvao je “krunom sezone”, a kao cilj postavio osvajanje medalja.

Veslači idu dalje

“Evropsko prvenstvo je za nas kruna uspešne sezone za srpsko veslanje. Nastupićemo sa rekordnih pet posada. Posle izuzetno uspešnih rezultata na Svetskim kupovima, cilj svih naših posada je borba za medalje”, rekao je Ilić.

Veslači u utorak putuju u portugalski grad Monte Veljo, u kome će se od 9. do 12. septembra održati Evropski šampionat.

Srbija će se takmičiti u pet disciplina, a predstavljaće je: Nikola Stojić i Marko Marjanović u dvojcu, Iva Obradović u skifu, i Goran Jagar, Radoje Djerić, Igor Vasić i Miljan Vuković u teškom četvercu.

Laki četverac će činiti Miloš Tomić, Nenad Babović, Nemanja Nešić i Miloš Stanojević, a u dubl skulu nastupiće Dušan Bogičević i Jovan Jovanović.

Najtrofejniji veslač Srbije Nikola Stojić nije ni sada želeo da obeća medalju.

“Ja sam od onih sportista koji nikad ne obećava medalju. Od Marjanovića i mene mnogo zavisi u dvojcu. Mislim da će se za tri medalje boriti četiri posade. Uz nas, tu su i Italijani, Grci i Nemci… U poslednjih mesec dana popravili smo brzinu, dobro izgledamo na vodi”, rekao je Stojić.

Sajt Izrada preuzeo vijest odavde

Dajte komentar

Demokratija

Kako vam se dopada sajt?

Pregled rezulatat

Učitavam ... Učitavam ...